Lees: De beste superfoods voor afvallen (TIP!)

Afvallen met Superfoods

De zogenoemde superfoods zijn de voedingswaarde “krachtpatsers” die helpen bij het opbouwen van botten, het voorkomen van chronische ziekten, het verbeteren van uw gezichtsvermogen, en het houd zelfs je geest scherp.
Maar wist u ook dat uit onderzoek blijkt dat deze voedingsmiddelen je kunnen helpen om een slanke figuur te krijgen en te behouden?!

Lees verder over de top superfoods voor gewichtsverlies, en hoe ze te gebruiken in, naast en bij uw dagelijkse voeding!

Zwarte bonen
Een kopje zwarte bonen bevat maar liefst 15 gram eiwit en bevat geen verzadigde vetten zoals andere eiwitbronnen, zoals Bijvoorbeeld rood vlees die bevat wel verzadigde vetten.

Haver
Haver is rijk aan vezels, één portie kan u helpen om je voldaan te voelen gedurende een lange periode. Slechts een half kopje haver bevat een gezonde koolhydraat dat het metabolisme verhoogt en vet verbranding stimuleert.

Avocado’s
Er is geen reden om bang te zijn van vet zolang het maar juiste vetten zijn.
Oliezuur, een verbinding in avocado’s zijn gezonde onverzadigde vetten , kan je lichaam stimuleren om een daadwerkelijke “stille” honger te creëren.
Dagelijks een kwart avocado of meer nuttigen stimuleert de verbranding van oa. buikvet drastisch. Avocado zit ook vol met vezels en eiwitten.

Zalm
Eiwitbronnen helpen je aan een vol gevoel zonder toevoeging van vet. Echter, 50% van de vrouwen tussen de 18 en 50 weten niet of ze genoeg van deze essentiële voedingsstof binnen krijgen.
Zalm is bijvoorbeeld een veel “slankere” keuze dan (rood-)vlees en zit boordevol met proteïnen.
Een studie uit 2001 bleek dat mensen die een proteïne-rijk dieet volgden (met zalm) gemiddelde 9 pond verloren. Dit terwijl een andere groep, die slechts een vetarm dieet volgden, maar 6 pond verloren.

Bosbessen
Het meest bekend door hun anti-veroudering effect(en).
Maar de kleine Bosbessen zijn een krachtig en figuur-vriendelijke eten, naast de voedingswaarde bevat één portie (1 bekertje) slechts 80 calorieën.
Daarnaast helpt het je vol te voelen en dat met slechts 6 gram!

Broccoli
Gekookt of rauw, deze (kruisbloemige) groente is bekend om zijn gezonde voedingswaarde en zou onder andere helpen kanker te voorkomen.
Maar deze vezelrijke groente met minder dan 30 calorieën per portie is naast zijn gezonde voedingsstoffen een ideaal keuze om vol te zitten en gewichtstoename te voorkomen.

Bruine rijst
Bruine rijst is een voedingsrijker, vezels bevattend, alternatief voor witte rijst. Een  portie (half-beker) bevat 1,7 gram “resistent” zetmeel, een gezonde koolhydraat dat het metabolisme verhoogt en vet verbranding stimuleert.
Plus, bruine rijst is van het type “lage energiedichtheid” voedsel, wat betekent dat het zwaar valt-/vult maar toch weinig calorieën bevat.

Peren
Slechts één peer bevat 15% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels.

Wijn
Resveratrol (polyfenol) is de beroemde anti-oxidant gevonden in de druif zijn huid welke oa. de opslag van vet tegengaat.

Grapefruit
Zelfs als je niets veranderd aan uw “dieet” kan het eten van een halve grapefruit (voor elke maaltijd) u helpen met het verliezen tot wel een pond per week!
De verbinding van deze vrucht zal de insuline inname verlagen, en dat leid tot gewichtsverlies.
Daarnaast is ook een bron van eiwitten, en omdat het ten minste 90% water bevat helpt het met vullen zodat er minder gegeten wordt.

Bruine bonen
Er zijn zelfs twee soorten bonen die je aan de lijst kan toevoegen, naast de bruine variant ook rode bonen, deze bieden eiwitten en vezels (>5 gram per portie!).
Bruine bonen zijn ook rijk aan oa resistent zetmeel; een 1/2 kopje (1 portie) bevat bijna 2 gram van deze “afslank” koolhydraat.

Amandelen
Noten zijn ook superfoods die rijk zijn aan oa. gezonde vetten welke (in kleine porties) je helpen afslanken.
Amandelen in het bijzonder kunnen u helpen met afslanken.  

Groene thee
Deze “stomende slok” hydrateert als water en stilt de trek.
Daarnaast zal het de vetverbranding en calorieverbranding stimuleren dit komt door de antioxidanten in groene thee.

Linzen
Linzen zijn een grote bron van verzadigend eiwitten en vezels. Een half-beker portie levert 3,4 gram resistent zetmeel, een gezonde koolhydraat dat het metabolisme verhoogt en het verbrandt vet.

Bananen
Bananen zijn een afslankend superfood in het hart van Volksgezondheid CarbLovers Diet. Een iets groen, middelgrote banaan zal u vullen en het vergroten van uw stofwisseling met zijn 12,5 gram resistent zetmeel. Zelfs een rijpe banaan staat nog steeds hoog op de lijst van voedingsmiddelen met RS, met bijna 5 gram.

Eieren
Eieren staan slecht bekend als het gaat om gewicht verliezen. Maar als ontbijt is een ei geladen met eiwit dat uw eetlust zal stillen.
Studie wees uit dat vrouwen met overgewicht die een ei bij het ontbijt aten, twee keer zoveel gewicht verloren als vrouwen die hun dagen begon met een bagel.

Pure chocolade
Chocolade liefhebbers, opgelet! Een knabbel van een donkere chocolade hier en daar het kan de spijsvertering vertragen zodat je langer het gevoel hebt vol te zitten, naast voedingsrijk (antioxidanten ed.) in kleine mate geschikt om te nuttigen tijdens dieet

Sinaasappels
Een sinaasappel bevat gemiddeld slechts 59 calorieën, je kan niet veel verwachten van een sinaasappel, maar dankzij de flinke dosis vezels, is het de hoogste genoteerde vrucht op de gezonde lijst van 38 best vullende voedsel soorten!
Door het gevoel vol te zitten kunt u de dag doorkomen met minder maaltijden en tussendoortjes.

Aardappelen
Het is waar; aardappelen bevatten veel koolhydraten, maar vullen driemaal zoveel als bijvoorbeeld een witte boterham.
In kleine porties passen ze gewoon in een goed effectief dieet!  De aardappen staat zelfs nummer 2 (onder de sinaasappel) in de lijst van best vullende soorten voedsel.
Aardappelen zijn ook rijk aan resistent zetmeel, welke je lichaam helpt vet te verbranden.

Pijnboompitten
Deze kleine gezonde pitten bevatten hart-gezonde vetzuren die honger helpt onderdrukken en de verbranding van onder andere buikvet stimuleert.
Een studie bewees dat het omwisselen van verzadigde naar gezonde onverzadigde vetten mensen hielp met overgewicht te verliezen. Dit zelfs zonder het verminderen van calorie-inname.
Plus, de slechts 95 calorieën die een portie (80 pijnboompitten) bevat , een bewuste keuze als tussendoortje of als vervanging voor snacks

Witte bonen
Een half kopje van deze vezels bevattende bonen bied bijna 4 gram vet-verbrandend resistent zetmeel!
Een gezonde koolhydraat die het metabolisme verhoogt.

Kaas
Raar maar waar! Verse geitenkaas en feta bevatten een vetzuur dat zorgt voor een vol gevoel en meer vet verbranding. Kijk voor kazen met het label “-gras gevoederd,” als die zal het hoogste gehalte van deze gezonde vetten hebben. (Nuttig niet te veel-/vaak!)

Vetarme melk
Dezelfde vetzuren als ik geitenkaas worden gevonden in melk en daarnaast bevat melk eiwitten welke u een voldaan gevoel geeft.
De toegevoegde calcium helpt ook want wederom in een onderzoek is bewezen:
Vrouwen verbrand meer vet en calorieën wanneer ze 1000 tot 1400 milligram calcium per dag consumeren.

Kekerbonen
Beter bekend als kikkererwten, deze “afslankbonen” bevatten meer dan 2 gram resistent zetmeel per half kopje!
Ze zijn ook een grote bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Parelgort
Dit zetmeelrijke gerst biedt een afslankende aanvulling op een lage calorie maaltijd.
Door het toevoegen van een half kopje vullende vezels (en bijna 2 gram resistent zetmeel) aan uw maaltijd, stimuleert u de vetverbranding en daarnaast zult u snel vol zitten.

Quinoa
Een dieet-vriendelijk volkoren, quinoa is rijk aan trek-bestrijdend  eiwit. Je zult langer vol zitten met minder calorieën!

Afslankproducten bestellen? Naast superfood kunt u ook diverse afslankproducten in onze webwinkel kopen

Lees: De beste superfoods voor afvallen (TIP!)
4.7 94.29% 7 beoordelingen

Geef een reactie