Aloë vera

Aloe vera plant

Aloe vera

Aloë vera (Aloe vera vaak genoemd) produceert twee stoffen, gel en latex, die worden gebruikt voor geneesmiddelen. Aloë gel is de heldere, gelei-achtige stof gevonden in het binnenste gedeelte van het blad aloë plant. Aloë latex komt uit net onder de huid van de plant en is geel in kleur. Sommige aloë producten zijn gemaakt van het hele gemalen blad, zodat ze zowel gel en latex bevatten.

Aloë medicijnen kunnen worden genomen door de mond of toegepast op de huid. Aloë gel wordt genomen door mond voor artrose, darmziekten, zoals colitis ulcerosa, koorts, jeuk en ontstekingen, en als een algemeen tonicum. Het wordt ook gebruikt voor maagzweren, diabetes, astma, en voor de behandeling van sommige bijwerkingen van bestraling.

Maar de meeste mensen gebruiken Aloë gel topisch, als een remedie voor huidaandoeningen zoals brandwonden, zonnebrand, bevriezing, psoriasis en koortsblaasjes. Sommige mensen gebruiken ook Aloë gel te helpen chirurgische wonden en doorligwonden genezen sneller. Er is enkele wetenschap ter ondersteuning van deze toepassingen. Sommige chemische stoffen in Aloë gel lijken te kunnen verhogen van verkeer in de kleine bloedvaten in de huid, evenals de bacteriën te doden. Samen stellen deze effecten voor dat Aloë gel effectief in snelheidsovertredingen wondgenezing zou kunnen zijn.

Sommige mensen nemen aloë latex via de mond, meestal voor constipatie. Minder vaak wordt aloë latex oraal tegen epilepsie, astma, verkoudheid, bloeding, uitblijven van de menstruatie, colitis, depressie, diabetes, multiple sclerose, aambeien, spataderen, bursitis, osteoartritis, en glaucoom en andere problemen met het gezichtsvermogen.

Maar het nemen van aloë latex via de mond is waarschijnlijk onveilig, vooral bij hoge doses. Er is enige bezorgdheid dat bepaalde chemicaliën die in aloë latex kan kanker veroorzaken. Bovendien, aloë latex is hard op de nieren en kan leiden tot ernstige nierziekte en zelfs de dood.

 

De werking van Aloe vera

Hoe werkt het?
De bruikbare delen van aloë (Asphodelaceae) zijn de gel en latex. De gel wordt verkregen uit de cellen in het midden van het blad; en de latex wordt verkregen uit de cellen net onder het blad huid. Aloë gel misschien veranderingen in de huid die kunnen helpen ziekten zoals psoriasis veroorzaken. Aloe lijkt te kunnen wondgenezing te kunnen versnellen door het verbeteren van de bloedsomloop door het gebied en het voorkomen van celdood rond een wond. ett blijkt dat aloë gel de eigenschappen heeft die schadelijk zijn voor bepaalde soorten bacteriën en schimmels. Aloë latex bevatten chemische stoffen die werken als laxeermiddel.

Het is een uitstekende top superfood, niet alleen voor de huid, maar voor veel systemen van het lichaam, helpen om te stimuleren van immuniteit, zuiveren van de lever en steun spijsvertering.

Door de geschiedenis heen werd aloe beschouwd als een virtuele panacee voor vele van gezondheidsvoorschriften en is uitgebreid gebruikt sinds bijbelse tijden door de Egyptenaren, de Chinese en verschillende mediterrane beschavingen.

De naam “Aloë” wordt gedacht te hebben afkomstig is van het Arabische woord “alloeh” die vertaald als “stralende bittere stof.” In het Latijn betekent de naam “vera” “true”. In de Ayurvedische geneeskunde het wordt soms aangeduid als “kathalai” en werd genoemd in oude Indiase teksten voor de eigenschappen als een antiparasitaire, huid genezer en als een rejuvenative plant voor de lever en reproductieve systemen.

Meeste moderne dag mensen weten wat Aloë is of hebben ten minste van gehoord. Hier op deze pagina zullen we bespreken enkele van de Aloë attributen als een voedingssupplement en bepaalde elementen van de gel waarmee u gemakkelijker een superhealthy aanvulling op vrijwel elke gemengd drankje.

 

 

Wat is Aloë Vera?

Wikipedia aloe vera

Wikipedia aloe vera

Er zijn veel verschillende soorten aloë vera en groeit over de hele wereld in droge en subtropische locaties, maar de oorspronkelijke wilde versie wordt verdacht te zijn gekomen van de woestijn regiò`s van Afrika.
Voornamelijk, de ene gebruikt het vaakst voor medicinale doeleinden is Aloe barbadensis, of ook genoemd Aloe barbadensis Miller. Het is een zeer winterharde vetplantdie lange perioden zonder water kan, met ontwikkelde opslag technieken die capture water binnen haar matrix van unieke lange-keten polysacchariden. Vanwege deze kenmerken, kan de aloë planten groeien in een verscheidenheid van klimatologische omstandigheden, het meest overvloedig in de zones 8-11.

De Aloë barbadensis soorten wordt van gezegd dat het de meest geneeskrachtige van alle rassen te zijn. Hoewel, we geloven en hebben aan den lijve ondervonden andere soorten (met name een aantal groeit op de kust van Californië), die lijken te sterke therapeutische kwaliteiten bezitten.
Er zijn nogal wat aloë hybriden die worden gebruikt voor versiering en landschap doeleinden waarschijnlijk niet zo effectief zijn als de meeste niet de gestabiliseerde gel in het midden van het blad, die nodig is voor genoemde gezondheidsvoordelen de aloë plant hebben.

 

Voordelen aloe vera

Aloë Vera voordelen; hulp bij de spijsvertering en natuurlijk laxeermiddel

Er zijn veel voedingsmiddelen en kruiden die laxerend effect hebben op het spijsverteringsstelsel, variërend van licht meer intens in de natuur. Ze kunnen bijzonder nuttig zijn wanneer je merkt dat je een beetje een back-up in het departement stoelgang en een goede manier om verlichting van constipatie
Consumeren aloë vera sap, gel of poeder wordt als een zachte en milde laxerende die ook helpt verzachten, hydrateren en voeden de darmen en kan een bijzonder waardevol voedingsmiddel voor het verlichten en genezen aandoeningen zoals colitis, zweren, IBS, zure reflux en diverticulitis.

Het is een goed idee om de neiging om onze spijsverteringskanaal wanneer de dingen niet optimaal gaan als dit is het systeem dat breekt de voedingsstoffen en leven-kracht die we nodig voor energie en de uiteindelijke werking van alle lichaamssystemen. Wij geloven dat een goed werkende spijsverteringskanaal is de basis voor optimale gezondheid en welzijn…

Aloë is rijk aan glucomannans, en is een water oplosbaar polysaccharide die is ook een bron van voedingsvezels en is voornamelijk te vinden in het gel gedeelte van het blad. Het fungeert als een voedsel verdikkingsmiddel en emulgator agent wanneer gemengd, veel de zelfde manier dat chia zaden en zeewier dikker gerechten, desserts en drankjes. De glucomannaan bestanddelen in Aloë bijdragen tot haar laxerend effect.

Aloë is rijk aan glucomannans, een polysaccharide oplosbaar in water, dat is ook een bron van dieet, er ook zijn een aantal Anthrachinon verbindingen in het blad die ook catharsis gevolgen hebben. Met name een van hen is aloin, die we zullen bespreken verder op deze pagina. Aloin is een bittere latex-achtig materiaal dat in kleine hoeveelheden, nuttig kan zijn voor het spijsverteringsstelsel en is bekend dat het stimuleren van slijm afscheidingen en intestinale peristaltiek te verhogen.

Andere antrachinonen, zoals emodin, zijn ook interessant gevonden in andere laxeermiddelen, zoals senna, rabarber en cascara sagrada, die vergelijkbaar-darm stimulerende eigenschappen vertonen. Aloe emodin wordt gevonden in de gel en het sap en bladeren.

Aloe Helpt bij detoxificatie en gewichtsverlies

Aloe spijsvertering verbeteren en darmen normaliseren effecten helpen ook om het lichaam te ontgiften en helpt om onverteerde afvalmateriaal evenals ontgiften. Daarom wordt aloë vaak aangeprezen als een effectieve aanvullende toevoeging aan het dieet voor wie overgewicht verliezen.

Verhoogt Gezonde Microflora en Alkalizes voor het Lichaam

Mannose is een polysaccharide voedingsstof in aloë gel is zeer effectief bij het uitroeien elk overvloed onvriendelijke gist in het colon. Bovendien, aloë fungeert als een prebiotische die de proliferatie van andere bevriende micro-flora en probiotische organismen die aanwezig zijn in de darmen helpt. De polysacchariden in aloë vera gel zijn ook gunstig voor het verschaffen van een beschermende slijmvliesbekleding in het spijsverteringskanaal.

Aloë vera voordelen ook helpen bij het balanceren lichaam pH, een meer alkalisch milieu en verder verlies een overmatige groei van micro-onvriendelijke bacteriën in de darm. Het is een groot superfood voor mensen met candida en helpt om de effecten van een dieet rijk aan dierlijke eiwitten die vaak leiden tot een te zure systeem tegen te gaan. Aloë is zeer rustgevend voor bijbehorende voorwaarden, zoals indigestie en brandend maagzuur. Voor nog meer gezondheidsbewuste powerfood’s neem eens een kijkje bij onze superfoods recepten van onder andere Jamie Oliver en andere video’s en smoothie recepten.

 

Zelf Aloe vera gel maken

Aloë vera
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie