avocado

Avocado_picture

 

 

Rijk, romig en smaakvol, avocado’s zijn een veelzijdige vrucht die je aan vele gerechten toe kan voegen. Terwijl avocado’s een hoog gehalte aan vetstoffen hebben, ze zijn ook verpakt met voedingsstoffen en zijn een geweldige manier om gezond vet toe te voegen aan uw dieet.

“Avocado’s hebben een zeer hoog  omega-3 vetzuren, de goede soort van vet, in de vorm van alpha-linoleenzuur. Enkelvoudig onverzadigde vetten kunnen helpen lager cholesterol en verbetering van de gezondheid van het hart. Avocado’s hebben ook een hoger percentage van eiwitten ongeveer 4 gram dan in andere vruchten. Hun suiker niveaus zijn ook relatief laag.

Avocado’s bevatten vele essentiële vitaminen en mineralen.  ze zijn een goede bron van pantotheenzuur (vitamine B5), vitamine K en vezels, dat helpt de spijsvertering en helpt regelmatigheid te handhaven. .

Bovendien, zijn avocado’s rijk aan fosfor, ijzer, magnesium en kalium, met nog meer kalium per gram dan in bananen,

Verse avocado’s bevatten lycopeen en beta-caroteen, die belangrijke carotenoïde anti-oxidanten. De hoogste concentratie van deze antioxidanten is gelegen in het donker groene vlees zich het dichtst bij de schil,

 

Misschien wel de meest interessante onderzoek naar avocado;s toont aan dat het een krachtige voedingsstof booster is en daadwerkelijk een verbeteringn van het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen uit de voedingsmiddelen te halen. Het is belangrijk te onthouden dat het niet alleen de aanwezigheid van nutriënten in levensmiddelen die er toe doen, het is ook het vermogen van ons lichaam om deze voedingsstoffen op te nemen In één studie, het toevoegen van ongeveer een half avocado (75 gram) met een wortel / sla / spinaziesalade verhoogde de opname van de volgende nutriënten in de proefpersonen die de salade aten: alpha-caroteen 8,3 maal, beta-caroteen met 13,6 maal, en luteïne door 4,3 keer vergeleken met de absorptie van dezelfde salade zonder avocado In een tweede studie, het toevoegen van een middel avocado (150 gram) aan een portie van salsa verhoogde absorptie van lycopeen 4,4 maal en de absorptie van beta-caroteen 2,6 keer in vergelijking met het eten de salsa zonder avocado. Beide studies concludeerden dat het gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado veroorzaakte een significante toename in de absorptie van de vetoplosbare carotenoïde fytonutriënten in de maaltijd.

 

 

 

 

avocado
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie