Cacao

Matadecacao

Kunnen de voordelen van cacao echt een boost voor uw gezondheid?

De voordelen van cacao zijn echt fantastisch: het kan je geheugen te verbeteren, het verhogen van uw zaligheid, te verminderen hart-en vaatziekten, werpen vet, verhogen de immuniteit, en maak heel veel energie.
De Inca’s vond het de drank van de goden, een vereniging die aanleiding gaf tot de wetenschappelijke naam van de cacaoboom, Theobroma cacao, van de Griekse woorden theo (god) en broma (drankje).

Het zal u misschien verbazen om te ontdekken dat rauwe cacao bevat bijna vier keer de antioxidant inhoud van reguliere verwerkt donkere chocolade, 20 keer meer dan bosbessen, en 119 keer meer dan bananen.

Raw (natuurlijk gefermenteerde) cacao en verwerkte chocolade verkocht in bars en stukken zijn twee volledig gescheiden voedingsmiddelen. Verwerkt chocolade wordt gemaakt met geroosterde cacao, suiker, melk en andere ingrediënten die het in een vast voedsel.

Studies hebben gevonden dat door toevoeging zuivelfabriek deze blokkeert eigenlijk de absorptie van antioxidanten in chocolade. Terwijl verwerkt chocolade kan smaken heerlijk, zijn de voordelen van cacao alleen te vinden in de ruwe vorm.

Hoe werkt rauwe cacao proeven?

De meeste natuurlijke cacao die vandaag beschikbaar is een fermentatieproces (niet roosteren) dat de bitterheid verwijdert ondergaan. Zowel rauwe cacaobonen en penpunten ondergaan het fermentatieproces dat de antioxidanten bewaart. Als het de eerste keer is het eten van cacao, raden we u natuurlijk gefermenteerde rauwe cacaobonen.

Dit versterkt de bessen en koffie notities die van nature in de smaak van chocolade. De intense smaak is vergelijkbaar met ongezoete donkere cacaopoeder of Baker’s chocolade.

Als u liever melkchocolade wilt dan kun je rauwe cacao toevoegen aan smoothies of mengen met andere voedingsmiddelen die het gemakkelijker maken voor u om te wennen aan de sterkere smaak.

Wat is het verschil tussen cacaobonen en cacaobonen?

Cacaobonen zijn de hele bonen rechtstreeks uit de cacao vrucht. Cacaobonen zijn cacaobonen die zijn geschild en in stukken gehakt. Denk aan hen als de knapperige superfood versie van chocolade chips en deze smakelijke kleine traktaties goed werken als een vervanging van chocolade chips.

Supercharge uw gezondheid met 21 Voordelen van Cacao

1) Get Happy Met Cacao: Sommige dagen moet u enkel uw zaligheid vinden – cacao is een van de gezondste voedingsmiddelen, kunt u verbruikt. Cacao bevat de stemming verbeterend anandamide – zogenaamde Bliss molecule, die een gevoel van euforie creëert.

2) Als een afrodisiacum – Een andere sfeerverhogende verbinding die in cacao is PEA of fenylethylamine, die het vrijkomen van endorfine en plezierig opiumachtige neurochemicaliën triggers. Deze vaak vanzelf los wanneer we verliefd op elkaar en tijdens de seksuele activiteit. (De enige andere voedsel op aarde die PEA bevat is blauw-groene algen.)
n Naast deze chemische stoffen te verbeteren libido, dat is waarschijnlijk de reden waarom chocolade zo populair is op Valentijnsdag ’s of als een teken van liefde.

3) Saldo Hormonale Mood Swings: Cacao stimuleert de hersenen niveaus van serotonine, de ‘feel good stof in de hersenen. Wanneer vrouwen ervaren PMS serotonine niveaus dramatisch dalen. De voordelen van cacao worden bewezen dat de hersenen niveaus van kalmerende hormonen gevoel van welzijn te bevorderen en te herstellen.

4) Bescherm je hart en vaatziekten voorkomen: Flavanolen een anti-inflammatoire en hart-beschermende anti-oxidant gevonden in rauwe cacao kan beschermen tegen hart- en vaatziekten, het risico op een beroerte te verminderen en helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie.

Cacao bevat meer dan 700 verbindingen en het complex antioxidanten in bekend als polyfenolen helpen verminderen “slechte cholesterol en verharding van de slagaders.

Het is verbijsterend om te denken dat er geen hart geneesmiddel op de markt dicht bij de beschermende voordelen van cacao kan komen.

5) dat cacao verdunt het bloed en kan voorkomen dat bloedstolsels. Deze bevinding toont aan dat het eten van rauwe cacao net zo voordelig als het nemen van een aspirine per dag kunnen zijn.

6) Cacao kan voorkomen vroegtijdige veroudering – polyfenol antioxidanten in cacao behoren tot dezelfde groep van antioxidanten zoals groene thee en rode wijn. Deze anthocyanen (te vinden in het donker gekleurde vruchten) en catechines (in groene thee) te beschermen onze cellen tegen vroegtijdige oxidatie of vernietiging en kan ons blijven kijken en jonger langer voelen.

7) Het drinken van een kop warme cacao voor de maaltijd kan u helpen vet te werpen. Dit komt door de cacao MAO remmers, die eetlust krimpen.

MAO-remmers zijn vaak te vinden in de producten van het gewichtsverlies. Echter cacao’s unieke MAO’s kunnen meer serotonine circuleren in de hersenen. Neem niet meer dan 40 gram of vier ophopende theelepels cacao niet dagelijks te consumeren

Als je de smaak van cacao te sterk vinden, voeg kokosmelk, rijst, of moer melk. Vermijd zuivel, zoals antioxidant absorptie voorkomt.

Door voorzichtige verwarming en het maken van je eigen heerlijke hete cacao drank, zal u meer antioxidanten loslaat en verhoging van de eetlustremmer eigenschappen.
Voeg een theelepel cacaopoeder in een kopje koffie van heet water of melk en drink 10-15 minuten voor de volgende maaltijd. Wie heeft er gevaarlijke dieetpillen? Niet wij.

8) Maak veel energie en bestrijding van vermoeidheid met één van de hoogste concentraties magnesium in deze natuurlijke voedselbron. Magnesium helpt ook te beschermen tegen osteoporose, vermindert diabetes type II, en verlaagt de bloeddruk.
Rauwe cacao poeder (2 eetlepels) bevat 52 mg of 14% van de dagelijkse waarde
Rauwe cacao nibs of bonen per 100 gram bevat 272 mg of 65% van de dagelijkse waarde
De aanbevolen RDA voor Magnesium voor een Male 420 mg en 320 mg voor een Vrouw

9) Krijg glanzend haar, sterke nagels, en verzorgen van uw lever en alvleesklier met deze grote bron van zwavel.

10) Laat uw bloeddruk van nature, in een studie van 470 mannen uit de Zutphen Ouderen studie, zijn de voordelen van cacao-inname gevonden om de bloeddruk te verlagen door patiënten die elke avond een kleine hoeveelheid nam.

11) De antioxiderende eigenschappen van cacao bleken ook insulineresistentie en gevoeligheid bij mensen met een verminderde glucosetolerantie en rokers verminderen.

12) Cacao heeft de mogelijkheid om te helpen bij het verbeteren van de nieren en de darmwerking stimuleren.

13) Reset uw stofwisseling en uw interne balans te herstellen met cacao – Niet genoeg antioxidanten in uw dieet gevaarlijk op lange termijn gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Een Zwitsers onderzoek uit 2009 bleek dat in iets minder dan twee weken cacao verminderde het stresshormoon cortisol, een betere stofwisseling, en zelfs verbeterd darm microbiële activiteit.

14) Voorkom zonnebrand – Een recente studie van London wetenschappers vonden de deelnemers die 20 gram cacao aten gedurende 12 weken in staat waren om te verblijven in de zon twee keer zo lang als degenen die dat niet deden, zonder dat verbrand.

15) Krijg stralende huid en verbeteren de huidstructuur – In 2006 is de Journal of Nutrition bleek dat vrouwen die cacao dronk met minstens 326 mg flavonals een dag hadden betere huidtextuur, verbeterde microcirculatie, verhoogde zuurstofverzadiging, en verbeterde hydratatie van de huid dan die didn ‘t. Roer wat cacaopoeder in uw kopje koffie of toevoegen aan een smoothie.

16) preventie Huidkanker – Duitse wetenschappers ontdekt dat cacao kan beschermen tegen schadelijke UV-stralen die kanker veroorzaken.

17) Fight tandbederf – Recente studies van de Tulane University ontdekte dat een extract van cacaopoeder was nog effectiever dan fluoride in het voorkomen van gaatjes. Deze kristallijne extract vergelijkbaar met cafeïne helpt verharden tanden email.

18) theobromine in cacao bleek te hoesten beter dan codeïne of commerciële hoestonderdrukkers met het equivalent van twee kopjes halt toe te roepen. In feite is de Britse studie van de Britse Longvereniging ontdekte codeïne slechts iets effectiever dan de placebo voorkomen hoesten zonder bijwerkingen.

19) Verbetert cognitieve functies en voorkomt Alzheimer
20) Betere spijsvertering dankzij de vezels gevonden in rauwe cacao, dat stimuleert het lichaam de spijsverteringsenzymen.

21) Gezonde vetten – je lichaam heeft vet nodig in tegenstelling tot wat sommige gezondheidswerkers prediken. Vetten zijn de helpers die chemische reacties te creëren voor: groei, het immuunsysteem, en metabolische functie. Gezonde vetten in rauwe cacao zijn vergelijkbaar met de enkelvoudig onverzadigde vetten gevonden in olijfolie.

Cacao
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie