Essentiële oliën

essentiele olie

Essentiële olie

Wij bieden de grootste selectie van 100% pure, gecertificeerde biologische en hoogwaardige essentiële oliën vanaf het land tot in de fles.  Essentiële olie word ook wel etherische olie of aromatische olie genoemd. Perfect voor aromatherapie, huid- en haar verzorgingsproducten, natuurlijke reiniging formules, zeep maken, doe-het-zelf recepten, en nog véél meer.

Koop olie in de officiële DoTerra webwinkel

Herkomst essentiële olie

Essentiële oliën hebben al duizenden jaren ons leven verbeterd en bieden ons een grootte diversiteit aan voordelen. Van cosmetische en dieet doeleinden tot aan spirituele en religieuze gebruiken, essentiële olie heeft zich al duizenden jaren bewezen.

Ons jong voelen en vooral vitaal blijven heeft altijd in de voorhoede gestaan, vanuit oude traditie tot de moderne gebruikers. Emotionele, fysieke, therapeutische en spirituele wellness die echt levens-veranderend kan zijn voor zowel mens als dier. Gewonnen uit de natuur, puur biologisch en onttrokken door middel van zorgvuldige stoom-destillatie uit diverse plantdelen zoals bloem, blad, vrucht, schil, wortel en hars, geproduceerd door middel van koude persing. Dat is heerlijk essentiële (etherische) olie!

Hoogwaardige kwaliteitsolie

De zuivere essentiële oliën zijn veel krachtiger dan de goedkopere etherische oliën. Al mogen ze natuurlijk genoemd worden en puur, er hoeft maar 5 % essentiële pure olie in te zitten. De rest mag zijn opgevuld met bijvoorbeeld een goedkope draagolie. Chemische toevoegingen en alcohol komt ook veelvoudig voor. Meestal mag je deze olie ook niet als supplement innemen. Daarom staat er vaak een vlammetje of rood kruis op het etiket van het flesje olie. U kunt hierdoor behoorlijk misleid worden. Onze olie bevat niets anders dan de pure natuurkracht zonder enkele toevoeging.

Iedere keer als je een flesje essentiële olie gebruikt wil je immers de pure essentie van moedernatuur behouden. Gebruik geen goedkope imitatie etherische olie van bijvoorbeeld het Kruidvat, de Tuinen, de Action, Etos of Xenos. Investeer in je gezondheid met 100% pure olie en ondervind wat deze heerlijke 100% puur natuurlijke olie voor jou, je gezin en familie kan betekenen.

Geld verdienen

Wij bieden een aantrekkelijk verdienmodel met de verkoop van onze olie. Krijg 25% korting en krijg commisie voor het riante compensatie plan.
Schrijf je nu in via onze via deze link en we geven je toegang tot ons eigen unieke netwerkwebsite en ook hulp en advies bij het uitbuiten van ons lucratief verdienmodel.

Essentiële olie – Hoe te gebruiken

Je kunt de kracht van etherische of te wel essentiële oliën op vele methodes toepassen, maar de in de praktijk meest voorkomende zijn; aromatische diffusie (aromatherapie), topisch-/plaatselijke toepassing op de huid (smeren). Consumptie voor smaak in drank of salade, in capsules tegen bijvoorbeeld ontsteking of griep, als supplement of ondersteunend bij een dieet. Deze methoden bieden u op vele vlakken een bevredigend resultaat. Gezondheid ondersteunend, opwekkend, ontspannend, atmosfeer verbeterend helpt zelfs uw huis schoon houden. Belangrijk is de olie niet te verhitten, de thee bijvoorbeeld eerst laten afkoelen tot drinktemperatuur. Een oliebrander is dus uit den boze. Deze vernielen de helende kracht van de mooie oliën.

Inspireer je positieve emotionele toestand met essentiële olie

Houd je van de manier waarop de geur van een frisse sinaasappelschil je moment kleurt? Elke essentiële olie biedt complexe, aangename en unieke geur triggers welke emoties en herinneringen oproepen. Deze kunnen helpen bij uw zoektocht naar een meer bevredigend en evenwichtig leven. Deze geuren werken therapeutisch en hebben invloed op een ieders gemoedstoestand.  Van kalmerende tot opwekkende gevoelens kun je prikkelen door het gebruik van deze hemelse olie.

Etherische olie helpt bij het herontdekken van; vrede, evenwicht en vreugde.
Investeren in je gezondheid is noodzakelijk, cruciaal en van levensbelang. Doe het door gebruik te maken van deze essentiële oliën en mengsels door middel van diffusie, rustgevende baden, massage, inademing of plaatselijke toepassing. Ondervind het met Wild Orange, pepermuntolie of lavendelolie.
Onze oliën zijn geen vette vloeistoffen  maar uit de natuur ontrokken extracten!

Geschiedenis van “etherische” oliën wereldwijd

Essentiële olie, Etherische oliën, of aromatische oliën zoals ze eerder ook genoemd werden, zijn al duizenden jaren gebruikt en gewaardeerd door vele culturen over de hele wereld. Het gebruik van etherische oliën varieerde tussen de culturen van religieuze doeleinden tot aan het genezen van ziektes. Het is moeilijk om precies te lokaliseren waar en wanneer essentiële olie zijn eerste bekendheid kreeg als effectieve genezer, maar uiteindelijk is de kennis van etherische oliën verspreid over de hele wereld.

Het vroegste bewijs van menselijke kennis van de genezende eigenschappen van planten extract oftewel essentiële olie werd gevonden in Lascaux (Dordogne) te Frankrijk. Grotschilderingen aldaar suggereren het gebruik van medicinale planten in het dagelijks leven. Het gebruikte koolstof van deze tekeningen is gedateerd op 18.000 voor onze jaartelling.

Het oude Egypte

Bewijsmateriaal en de geschiedenis hebben beide aangetoond dat de Egyptenaren gebruik maakten van aromatische etherische oliën omstreeks 4500 jaar voor christus. Zij werden bekend om hun kennis van cosmetica, zalven en aromatische oliën. De meest bekende hiervan is het kruidenpreparaat “Kyphi” een mengsel van 16 ingrediënten die kan worden gebruikt als wierookolie, parfum op oliebasis of medicijn.

Men gebruikte balsem, geparfumeerde olie, geurende blaft, harsen, specerijen en aromatische azijn in het dagelijks leven. Oliën en pasta’s uit planten werden getransformeerd in pillen, poeders, zetpillen, zalven en medicinale gerechten. As en rook van onder andere anijs, ceder, ui, knoflook, druiven en watermeloen werden ook gebruikt. Op het hoogtepunt van de Egyptische macht waren de priesters de enige autoriteit die toegestaan was ​​om aromatische oliën te gebruiken omdat ze noodzakelijk werden geacht één te zijn met de Goden.

Elke specifieke geur was gewijd aan een andere godheid en hun beelden werden gezalfd met deze oliën door hun volgelingen. Farao’s hadden hun eigen speciale mengsels voor meditatie, liefde, oorlog en ga zo maar door. Aromatische gommen zoals ceder en mirre werden gebruikt voor het balsemen. Sporen daarvan zijn gevonden op mummies vandaag de dag.

De Chinese geneeskunde

Het gebruik van aromatische olie in China werd voor het eerst beschreven tussen 2500-2700 voor christus. Tijdens het bewind van Huang Ti, de legendarische oppermachtige gele Keizer. Zijn beroemde boek “The Yellow Emperor’s Book of Internal Medicine” bevat toepassingen voor diverse aromaten en wordt nog steeds beschouwd als een bruikbare klassieker door de beoefenaars van oosterse geneeskunde vandaag de dag.

Indië

De traditionele Indiase geneeskunde genaamd “Ayur Veda” heeft een 3000-jarige geschiedenis betreft het opnemen van essentiële oliën in hun helende dranken. Vedische literatuur bevat meer dan 700 stoffen zoals kaneel, gember, mirre en sandelhout welke effectief voor genezing. Tijdens de uitbraak van de builenpest, werd Ayur Veda met succes gebruikt voor het vervangen van ineffectieve antibiotica. Het doel van de aromatische planten en oliën waren niet alleen voor medicinale doeleinden, maar werden verondersteld om een ​​goddelijk deel van de natuur te zijn en speelde een integrale rol van de spirituele en filosofische vooruitzichten in de Ayurvedische geneeskunde.

De Grieken

400-500 jaar voor de jaartelling leggen de Grieken kennis vast van etherische oliën welke van de Egyptenaren overgenomen waren. Zalf van Mirre werd gedragen door soldaten in de strijd om infecties tegen te gaan. De Griekse arts Hippocrates (460-377 v.Chr.), bij ons bekend als de “vader van de westerse geneeskunde” documenteerde de effecten van zo’n 300 planten zoals tijm, saffraan, marjolein, komijn en pepermunt.

Hippocrates zijn uitgebreide kennis van planten en hun essentie komt deels uit de indische “Ayur Vedische” oorsprong en werd gedeeltelijk opgedaan door de Griekse soldaten door ontmoetingen met Ayurvedische geneeskunde op het Indiase subcontinent tijdens hun reizen met Alexander de Grote. Ze vonden Ayur Veda in harmonie met hun eigen medische praktijken en het bewijs van de vermenging van deze twee tradities is nog steeds te vinden in het gebruik door inheemse stammen vandaag de dag.

Hippocrates schreef “een geparfumeerd bad en een geurende massage elke dag is de weg naar een goede gezondheid.” De literatuur achtergelaten door hem en zijn leerlingen bevat in principe de oorsprong van de moderne geneeskunde; “Vooral het doel van een arts om de natuurlijke genezing te stimuleren door energieën in het lichaam op te wekken”. Hippocrates ‘beïnvloedt moderne geneeskunde tot op heden in de vorm van de “eed van Hippocrates” afgelegd door alle artsen.

De Romeinen

De Romeinen stonden bekend om het rijkelijk aanbrengen van geparfumeerde olie op hun lichaam, beddengoed en kleding. Het was ook gebruikelijk dat de Romeinen oliën bij massage en in baden gebruikten. Romeinse artsen bracht boeken uit geschreven door Hippocrates welke na de val van het Romeinse Rijk werden vertaald in het Perzisch, Arabisch en andere talen. Dit was het begin van de westerse geneeskunde.

Perzië

Abu Ali Al-Hoessein Ibn Abdoellah Ibn Sina (algemeen bekend als Avicenna de Arabische) leefde van 980 -1037 . Hij was een wonderkind en werd een goed opgeleide arts op de leeftijd van 12 jaar. Ali Ibn-Sana schreef boeken over de eigenschappen van 800 planten en hun effecten op het menselijk lichaam. Hij is bekend door het uitvinden van de distilleer methode van essentiële oliën. Zijn methoden heden ten dage nog in gebruik.

Europa

Tijdens de kruistochten waren de ridders en hun legers verantwoordelijk voor het doorgeven van kennis (van o.a. kruidengeneesmiddelen) welke ze onderweg geleerd habben in het Midden-Oosten en in heel West-Europa. De ridders verworven kennis van de distillatie en droegen parfum bij zich.

Wierook en pijnbomen werden verbrand in de straten om ‘boze geesten’ tijdens de builenpest van de 14e eeuw af te schrikken.Er werd opgemerkt dat minder mensen overleden aan de pest in de gebieden waar dit werd gedaan.

In 1653 schreef Nicholas Culpeper zijn ‘The Complete Herbal “die nog steeds bekent staat als een waardevol naslagwerk.
Zijn boek beschrijft veel voorwaarden en hun remedies die vandaag de dag nog steeds geschikt zijn.

Franse chemicus René-Maurice Gattefossé bedacht de term “Aromatherapie”, terwijl hij onderzoek deed naar de antiseptische eigenschappen van etherische oliën. Het boek Gattefosse’s “Aromatherapie” werd gepubliceerd in 1928, waarin hij gegevens noteerde van etherische oliën en hun helende vermogen. Het boek was invloedrijk in de medische praktijken in Frankrijk.

Gattefossé ontdekte de ongelooflijke genezende eigenschappen van Lavendel perongeluk toen er zich een kleine explosie voordeed in zijn laboratorium.
Een van Gattefossé handen was zwaar verbrand. Hij had zijn hand ondergedompeld in de meest dichtstbijzijnde bak met vloeistof.
De vloeistof was etherische olie van lavendel en tot zijn verbazing merkte Gattefossé op dat zijn hand snel was genezen zonder enige infecties en of littekens.

Gattefossé en een collega verricht verder onderzoek naar de genezende eigenschappen van lavendel en introduceerde het aan veel van de ziekenhuizen in Frankrijk.Tijdens het uitbreken van de Spaanse griep waren er geen doden gemeld van ziekenhuispersoneel, dat werd toegeschreven aan het gebruik van lavendel.

Essentiële oliën kopen?

Onze officiële DoTerra webwinkel

Onze DoTerra Facebookpagina

 

Essentiële oliën
4.6 92% 20 beoordelingen

Geef een reactie