Gerstegras

Wat is gerstegras ?

Gerst is een jaarlijks gras. Gerstegras is het blad van de gerstehalm, . Het kan groeien in uiteenlopende klimatologische omstandigheden. Gerst gras heeft een grotere voedingswaarde als het geoogst wordt op een jonge leeftijd.

Wat wordt het voor gebruikt?

Traditioneel / Ethnobotanical toepassingen
Gerst wordt beschouwd als de eerste graansoort gekweekt door de mens. De medicinale en levensmiddelen dateert van 7000 voor Christus. Crop rapporten van gerst dateren uit 2440 voor Christus, en de Chinese werden kweken van gerst circa 2000 voor Christus. Sinds bijbelse tijden, oude Aziatische en Midden-Oosterse culturen verluidt opgenomen jonge tarwe en gerst gras planten in hun voeding. Historisch gezien werd de plantensoorten die in de behandeling van huid, lever, bloed en GI-stoornissen. De oude Grieken gebruikten het slijm afkomstig van het graan tot GI ontstekingen te behandelen. Gladiators aten gerst voor kracht en uithoudingsvermogen. De Romeinse arts Plinius gebruikt gerst als onderdeel van een geritualiseerde remedie voor kookt.

Nutritional
In 1940 werd uiteengezet hoe de vitaminen, mineralen en eiwitten in de graangrassen essentieel zijn voor dieren en mensen. Een uitgedroogd voorbereiding van graan gras genaamd “cerophyl” werd goedgekeurd als een “aanvaard food” door de Raad van Foods van de American Medical Association in 1939. Later, synthetische voedingsstoffen werden toegevoegd aan een aantal voedingsmiddelen en multivitaminen die aan populariteit gewonnen. Het sap van gerst gras bevat beta-caroteen, vitamine B1, B2, B6, B12, pantotheenzuur en foliumzuur. Mineralen omvatten kalium, calcium, ijzer, fosfor en magnesium. Andere bestanddelen zijn chlorofyl, aminozuren, eiwitten, vezels en enzymen. Cobalamine of vitamine B12-tekort kan in vegetarische diëten worden vermeden door suppletie met gedroogde gerstegrassap.

antioxidant activiteit
Gerst extract heeft het vermogen om vrije radicalen weg te vangen. Reactieve zuurstof soorten bleken een belangrijke rol te spelen bij de regulering van de productie van pro-inflammatoire cytokines en kan gespeeld bij de pathogenese van ziekten zoals reumatoïde synovitis, artritis en jicht. Diergegevens toont een verhoogde productie van zuurstofvrije radicalen gerst extract toegevoegd aan het dieet. Klinische studies tonen bloedniveaus van zuurstofvrije radicalen werd verminderd suppletie met 15 g / dag gerst extract bij patiënten met type 2 diabetes mellitus. Soortgelijke resultaten werden waargenomen in niet-diabetische, hyperlipidemie patiënten. Meer klinische studies nodig om de mate van prestaties in de mens vertonen.

kankerpreventie
Gerst gras extracten beschermen menselijk weefsel cellen tegen kankerverwekkende stoffen. Het werkingsmechanisme is niet bekend maar kan samenhangen met antioxiderende activiteit van de plant of het chlorofylgehalte. Er is gesuggereerd dat complexen kunnen worden gevormd tussen het carcinogeen en chlorofyl het carcinogeen kunnen inactiveren. Bovendien, antioxidantia, zoals superoxide dismutase, gevonden in hoge concentraties in groene gerst sap tegen straling en vrije radicalen. Onderzoek blijkt geen klinische gegevens over het gebruik van gerst gras voor kanker-preventieve eigenschappen.

hyperlipidemie
Cholesterolverlagende effecten zijn toegeschreven aan de beta-sitosterol componenten gedeeltelijk. Beta-sitosterol wordt gedacht te werken door remming van de intestinale absorptie van cholesterol en versnellen het katabolisme te galzuur. Voorlopige dieren en klinische gegevens blijkt dat de totale cholesterol en LDL-cholesterol niveaus werden verlaagd. HCL cholesterolgehalte werden verhoogd. Meer klinische studies zijn nodig afdoende te zijn.

andere toepassingen
Veel claims zijn gemaakt met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid van gerst gras supplementen. Voorgestelde voordelen omvatten behandeling van HIV-infectie, ontgifting van verontreinigingen, en het stimuleren van energie en immuniteit. Echter, objectief bewijs dat veel van deze claims ontbreekt.

Wat is de aanbevolen dosering?
Een dosis van 15 g / dag droog gerst extract werd gebruikt om cholesterol te verlagen.

Hoe veilig is het?
Contra
Contra zijn nog niet geïdentificeerd.

Zwangerschap / verpleging
Informatie met betrekking tot de veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt.

interacties
Geen goed gedocumenteerd.

bijwerkingen
Hoewel overgevoeligheid voor gerst producten doorgaans geassocieerd met het zaad en niet de groene bladeren of scheuten, patiënten met coeliakie of andere gevoeligheden gerst moet waarschijnlijk gebruik van gerst gras te voorkomen.

toxiciteit
Geen gegevens.

 

Gerstegras
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie