ginseng en zijn eeuwe oude genezing

Ginseng en zijn eeuwenoude genezing.

ginseng is een plant die van oorsprong groeide in de bossen van noord Korea en noord China ginseng komt nauwelijks meer in de wilde natuur voor omdat

het veel geplukt word momenteel word ginseng gekweekt in Japan.

de voedingstoffen die in de ginseng zitten barsten van de fytonutrienten, ginsenoidenin wel 25 soorten daarnaast zit er ook fytosterolen in zoals terpineool

limoneen, critral, proacetylenen ginseng bevat drie soorten vetzuren oliezuur, palmitinezuur en stearinezuu.

de minnaralen die een ginsengwortel bevatten zijn calcium magnesium zink ijzer mangaan seleen germanium vanadium chroom kobalt fosfor aluminium en arseen.

in deze supergezonde ginseng wortel komen ook vitamine b1 b2 b3 b5 b11 b12 biotine vitamine c en vitamine a in voor.

ook zitten er in de ginsengwortel aminozuren zoals proline, glycine, alaninin cysteine tyrosine lysine asparaginezuur thereonine serine glutenminezuur valine en histidine ook heeft ginseng zetmeel in de vorm van gezonde suikers.

ginseng is goed voor het aanpassingsvermogen de ginseng word veel gebruikt in de fytotherapie

ginseng is een adaptogeen dat betekent dat het aanpassingsvermogen van het lichaam verhoogd word zo kan je bijvoorbeeld omgevingsfactoren zoals zuurstoftekort en ultraviolette straling beter verdragen.

Ginseng is goed tegen radioactieve straling.

ginseng neutraliseert de nare gevolgen van radioactieve straling zoals het bestralen van kankerpatiënten  de ginseng wortel is algemeen aanbevelingswaardig bij een chemische vergiftiging je kan de wortel rauw eten en smaakt bitter zoet.

De ginsengwortel tegen stress de ginseng wortel verbeterd de stressbehendigheid, prestatiedwang, overwerktheid, overspannenheid, negatieve stemmingen en maagzweer de ginseng zorgt ervoor dat je rustiger en gestimuleerd bent om te kunnen werken de ginseng wortel heeft   een positieve invloeden op je centrale zenuwstelsel je aanleervermogen, geheugen, en het sociaal functioneren, gemoedsstemming worden verbeterd als je regelmatig op de ginsengwortel kauwt.

Ginseng is ook goed tegen vermoeidheid (voornamelijk bij ouderen word de ginseng wortel voorgeschreven) ginseng werkt vitaliserend ook is het een eetlust vorderend middel .

De ginseng wortel bevordert de afscheiding van genadotroop hormoon. daardoor is de ginseng een bewezen afrodisiac. Bij de man verhoogt het aantal spermacellen en de levensduur van de spermacellen ook bij de vrouw werkt de ginseng wortel als een afrodisiac de effecten van oestrogeen zijn zichtbaar na het eten van deze wortel ook werkt de wortel goed als medicijn tegen impotentie, erectiestoornissen, frigiditeit, steriliteit en libidoverlies voor de man geld het dat de prostaatvergroting tegengaat en voor de vrouw is het bewezen dat het werkzaam is tegen overgangsklachten en menstruatiestoornissen .

 

Ginseng is ook goed  tegen diabetes

De ginseng is een goed medicijn bij mensen met diabetes de bloedsuikerspiegel dorst huidjeuk vermoeidheid en algemene zwakte worden tegen gegaan door het eten van de ginseng wortel de bijzondere eigenschap van de ginseng wortel is dat de trek in zoetigheid afneemt ook de bes van de ginseng lijkt positieve eigenschappen te hebben voor mensen met diabetes maar de onderzoek naar de ginseng bes is nog in de ontwikkelingsfase.

ginseng en zijn eeuwe oude genezing
Beoordeel deze pagina