Granaatappel

granaatappel

 

Granaatappel wordt behandeld als schat van vruchten. Het woord granaatappel is afgeleid van het Franse woord “pommegarnete” wat betekent geplaatste appel. Granaatappel is ook bekend als granaat of Chinese appel. Deze vrucht wordt meestal gevonden in India, Zuidoost-Azië, Iran en Perzië. Deze bomen zijn ongeveer 5-8 meter hoog en zeer winterhard. Ze kunnen gegroeid met zeer weinig water. Binnen in de vrucht tientallen rood gekleurde zaden worden gevonden samen. Het is een oude fruit en niet erg bekend in Noord-Amerika. Het is gebruikt in India in de ayurveda voor de behandeling van diarree en bijbehorende maagkrampen.

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de granaatappel?

De vrucht heeft vele voordelen voor de gezondheid en heeft aan populariteit gewonnen in het laatste decennium. Maar in US meeste gebruikt voor versiering doeleinden dan als fruit. De vrucht is rijk aan antioxidanten zoals flavonoïden, polyfenolen, tannines en pantotheenzuur. De antioxidant capaciteit wordt gemeten bij 2860 eenheden per 100gms die hoger is dan rode druiven. Hoewel de exacte antioxidant waarde in het lichaam is niet uitgebreid zijn onderzocht, hebben studies aangetoond granaatappelsap, indien regelmatig genomen kan de bloeddruk in geval van hypertensie te verminderen.

Granaatappel is zeer effectief bij de behandeling tandinfecties omdat het antibacteriële werking en wordt gebruikt in de strijd tegen virusinfecties ook. Voorlopige studies hebben aangetoond positieve resultaten met de vrucht die remmend effect op borstkanker.

Granaatappel is een goede vrucht vol met vitamines en antioxidanten, maar het is niet een magische fruit dat kan de behandeling van ziekten. Tenminste tot meer studies gedaan naar het en de voordelen ervan, zou ik zeggen gewoon genieten van de heerlijke smaak van het fruit en laat de wetenschappers zorgen te maken over de ziekte te behandelen effecten van het voor nu.

Granaatappel
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie