Inca bessen

De inca bessen groeien op de goudbes,

Dat is een plandt die lid is van de nachtschade familie en afomstig uit de amazone regio`s van zuid amerika.

Het is een krachtige superfood vol eiwit, de vrucht is en glade bes ongeveer 1- cm groot.

De inca bes is bijzonder zoet aan de buitenkant en vol met knapperige citrusmaak met zaden aan de binnenkant.

Inca bessen zijn verkrijgbaar in de vorm van gedroogde vruchten.

De inca bessen gaan door een verscheidenheid van diverse namen waaronder de gouden bessen, de aztec bessen, en puruaanse kersen.

ze zijn ingezet door inheemse stammen eeuwenlang als zowel als een waardevolle bron van voedsel en in de traditionle geneeskunde.

De inca bes kan worden gebruikt bij de behandeling van een aantal ziekten en aandoeningen zoals:

kanker, leukemie, diabetes, malaria, astma, hepetitis, dermatitis en reuma.

De zaden van de inca bessen staan bekend om hun licht laxerende werking, maar de inca bes zorgt ook voor een gezonde stoelgang en bevorderd, voorkomt opeenhopingen van toxinen in het lichaam.

De talloze gunstige eigenschappen van inca bessen.

Inca bessen zijn zeer rijk aan vitaminen, mineralen en andere essenstielen voedingstoffen, dat is waarom ze vaak worden aangeduid als de goji bes van zuid amerika.

 

Hieronder zijn enkele van de krachtige voedingstoffen, die inca bessen hebben waardoor ze een superfood zijn.

 

  • eiwit: inca bessen zijn een unieke bron van plantaardige eiwitten. in feite bevatten zij een verbazingwekkende 16 % van deze waardevolle voedingstof, meer dan in volkoren b.v wij eisen eiwitten voor spierherstel en groei, en het optimaal eren van het vermogen van ons lichaam om voedingstoffen op te nemen en het behoud van gezonde cellen.
  • Vitamine C: inca bessen zijn rijk aan vitamine c, dat bekent staat om ons immuunsysteem te stimuleren en het bieden van bescherming tegen virussen en bacteriën, en wonden te helen, het verminderen van cholesterol, het verhoogt de levensduur van cellen en actief te voorkomen van scheurbuik.
  • Vitamine A: inca bessen zijn een uitstekende bron van vitamine a, die is van cruciaal belang voor de gezonde gezichtsvermogen, groei, eetlust, en smaak.
  • Vitaminen B: Inca bessen bevatten een aantal B-vitaminen, waaronder: B1 – bevordert een gezond centraal zenuwstelsel, de spijsvertering, de spieren en het hart  B2 – van vitaal belang voor een gezonde groei, huid, nagels, haar, visie en de afbraak van eiwitten, vetten en koolhydraten  B6 – verhindert een hele reeks zenuwproblemen en huidaandoeningen en helpt ons lichaam eiwitten en koolhydraten • B12 – essentieel voor de productie van rode bloedcellen en de vorming van zenuwen
  • Bioflavonoïden: inca bessen profiteren van een hoge bioflavonoïden inhoud. Bioflavonoïden ook bekend als vitamine P en hebben krachtige anti-carcinogene, anti-inflammatoire, antihistamine en antioxiderende eigenschappen.
  • Pectine De pectine gevonden in Inca bessen is een heterogene polysaccharide dat het vermogen heeft om onze bloedsuikerspiegel te reguleren . Het balanceert ook cholesterolgehalte, versterkt ons immuunsysteem en kan beschermen tegen bepaalde soorten cellen mutaties en kanker.
  • Melatonine: Inca bessen bevatten bovendien een kleine hoeveelheid melatonine, dat kan helpen reguleren met onze bioritme en is behulpzaam bij het bevorderen van een gezonde nachtrust. het bewijs wijst ook op melatonine kunnen voorkomen of genezen van ziekten veroorzaakt door oxidatieve stress, zoals neurodegeneratieve ziekten geassocieerd met veroudering.

Hoe kan je genieten van de Inca bessen

Gedroogde Inca bessen kun je in combinatie met cacaobonen, noten en een oneindige selectie van andere gedroogde vruchten zoals goji bessen en Camu Camu bessen eten. Ze zijn een perfecte aanvulling op zelfgemaakte trail mix, een ideaal ingrediënt in allerlei rauwe taarten, koekjes en chocolade en maak ook eens een heerlijk pittige dessert topping van.

Inca bessen
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie