Jamie Oliver pan gebakken Zalm

Jamie heeft een super eenvoudige en gezonde zalm recept de perfecte, smakelijke mid-week maaltijd. Pan gebakken zalm met tedere asperges en courgette geserveerd op een bedje van couscous gemengd door met een zoete tomaat salsa. Licht, fris en absoluut heerlijk.

Zeven voordelen voor de gezondheid van de zalm om uw vitaliteit te verbeteren

1. Het eten van zalm is nuttig bij de behandeling van osteoartritis en andere inflammatoire gewrichtsaandoeningen. zalm bevat kleine eiwitten genaamd bioactieve peptiden. ze reguleren en stabiliseren collageensynthese in humane osteoartritische kraakbeen. Deze zalm gevonden eiwit verbetert ook de botdichtheid en sterkte.

2. Het eten van zalm maakt je slimmer en gelukkiger. De hersenen zijn 60 procent vet en de meeste daarvan zijn de omega-3 vetzuur DHA.

3. Het eten van zalm verhoogt uw cardiovasculaire gezondheid. Zoals opgemerkt, zalm bevat hoge niveaus van omega-3 vetten, EPA en DHA. Deze vetten zijn verantwoordelijk voor vele cardiovasculaire voordelen, zoals vermindering van ontstekingrn, waarbij het bloed stolt overmatig en ontspannen en verwijden van de slagaders.

4. Zalm beschermt uw ogen. Het eten van zalm tweemaal per week is aangetoond dat het risico op maculadegeneratie verminderd – een chronische oogaandoening die leidt tot verlies van gezichtsvermogen. Voor de behandeling en preventie van een aandoening die droge ogen syndroom, eet 2-4 porties per week.

5. Zalm helpt bij de opbouw van kinderen bij kinderen. Het eten van zalm terwijl zwangere en zogende kunnen de leervermogen en academische prestaties bij kinderen stimuleren. zalm heeft een hoog gehalte aan DHA (decosahexaenoic acid), de belangrijkste structurele vetzuur in het centrale zenuwstelsel en het netvlies. het eten van zalm bij kleuters helpt ook bij het voorkomen van ADHD en kan zelfs academische prestaties te verbeteren.

6. Zalm is een uitstekende bron van vitamine D. Voldoende vitamine D is van cruciaal belang voor het behoud van een optimale gezondheid. Een tekort aan deze essentiële vitamine is verbonden met een verhoogd risico op kanker, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reumatoïde artritis en type 1 diabetes.

7. Zalm helpt je slaapt. Zalm is een uitstekende bron van tryptofaan, een all-natuurlijke kalmerend middel. Studies tonen aan dat tryptofaan verhoogt slaperigheid bij patiënten met milde slapeloosheid en helpt om de tijd die het kost om in slaap te vallen korten.

Jamie Oliver pan gebakken Zalm
Beoordeel deze pagina

One Response to Jamie Oliver pan gebakken Zalm

  1. Asperges koken schreef:

    Asperges zijn ook erg gezond 🙂

Geef een reactie