paarse maise

paarse mais

 

Als je bezig houdt met de trend met de huidige gebeurtenissen in het gebied van de gezondheidszorg vandaag de dag kunt u paarse maïs tegen zijn gekomen en vroeg zich af wat het was en hoe het ten goede komt ons. Nou, paarse maïs, ook wel bekend als blauwe maïs, staat bekend als een krachtige antioxidant, een kanker preventer en een anti-inflammatoire,  Wetenschappers ontdekken verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid en genezing mogelijkheden van deze unieke gewas. Paarse maïs nadert snel de kwalificatie als een functioneel voedsel, dat is een belangrijk onderdeel van onze voeding die energie en essentiële voedingsstoffen levert. Purple maïs dezelfde soort als gewone maïs. Maar, dit maïs produceert pitten met een van de diepste tinten paars ergens gevonden in het plantenrijk.

Dit type van maïs groeit alleen in Peru. Sommige wetenschappers zeggen dat de barre omgeving van de Peruaanse Andes, die 10.000 stijgt tot 15.000 boven de zeespiegel, gedwongen deze maïs om te vechten om te overleven en verhoging van de immuniteit van de capaciteit door evolutie. Niemand weet waarom het draaide in Peru. Paarse maïs bevat een breed scala aan fytonutriënten, waaronder enorme hoeveelheden anthocyanen, die een soort van flavonoïde die blauw, paars of rood kleuren produceert zijn. Anthocyanen zijn anti-inflammatoire en ze zijn krachtige antioxidanten die ons blijven kijken jong en te beschermen tegen de ziekte. Zij hebben ook aangetoond collageenvorming die geweldig voor onze huid bevorderen, en verbetert de bloedcirculatie.

Paarse maïs heeft bijna 5 keer zoveel anthocyaan dan bosbessen en kan het vaakst worden gevonden als maïskorrels, maar je vindt het ook in vloeibare vorm gebruikt voor voedingssupplementen. Je hebt waarschijnlijk ook gezien blauwe maïs tortilla chips in uw lokale supermarkt. De bevolking van Peru maak een gefermenteerde drank genaamd chicha morada uit de maïs. Zij gebruiken ook aan voedingsmiddelen en dranken kleur, een praktijk die steeds populair is in andere delen van de wereld.

Er zijn tal van studies gedaan die bewijzen hoe krachtig dit gewas is geweest. Een studie werd uitgevoerd door professor een Ohio State University, die een team het bestuderen van anthocyanine van kanker vechten potentieel geleid. Tijdens de studie, het team nam anthocyanen uit verschillende plantaardige bronnen, waaronder paarse maïs, druiven, paars wortelen, radijs, en vlierbessen en vergeleken de hoeveelheid van elk ander type anthocyaan het duurde om te verminderen in vitro de groei van kanker met 50%. Het bedrag van de paarse maïs was de winnaar, het duurde minder anthocyanine van het koren om de groei van kanker te verminderen door de helft dan het deed een andere plantaardige bron.

Een andere studie werd uitgevoerd in 2002 en werd gepubliceerd in het ‘Journal of Nutritional Science en Vitaminology “dat gekeken naar de potentiële voordelen voor de gezondheid van anthocyanine en hoe het in verband met een ontsteking. Uit het onderzoek bleek dat het verminderde de ontstekingsreacties in muizen die lijden acute chemisch geïnduceerde ontsteking. De onderzoekers concludeerden dat de anthocyanines mogelijke behandeling voordelen voor ontstekingsziekten kan hebben. Een studie uitgevoerd door Tsuda et al in 2003 bleek de effecten van paarse maïs op obesitas en diabetes. Twee groepen verbruikt een vetrijk dieet gedurende 12 weken, maar een van de groepen kregen ook paarse maïs pigmenten. De groep consumeren de maïs had niet in gewicht en heeft hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel) niet zien. In vergelijking, de groep die geen extract ontvingen vertoonden een toename van zowel.

Ik weet zeker dat u in de toekomst zal zien meer paarse maïs producten in uw supermarkt als het bedrag van de voordelen voor de gezondheid blootgelegd blijft groeien. Het is zeker iets dat moet worden toegevoegd aan uw dieet of het nu in natuurlijke vorm, als een vloeibaar extract of in gebakken producten.

paarse maise
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie