zeewier

Boiled_wakame

Zeewier Nutrition, The Ocean’s Superfood

Zeewier is niet echt een “onkruid”, maar een soort van zee groente die groeit in nutriënt-dichte water van de oceaan langs de rotsachtige kusten over de hele planeet. Als een van de meest qua voedingswaarde dichte voedingsmiddelen in het plantenrijk, ze zijn een rijke bron van mineralen en heilzame polysacchariden.

een voedselrijke schatkist in zee planten gedijen in trekken ze in hoge concentraties door hun brede groene bladen. Ze zijn vooral bekend om hun grote hoeveelheden biologisch beschikbare mineralen zoals jodium, ijzer en calcium. Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen, het metabolisme en het behoud van gezonde botten.

Ze zijn een krachtige bron van elektrolyten en bloedzuiverend chlorofyl en polysacchariden die fungeren als natuurlijke detoxifiers van zware metalen en andere giftige stoffen. Veel van de zeegroenten helpen je om de spijsvertering te verbeteren, LDL-cholesterol te verlagen, verhoging van de botdichtheid, lagere bloeddruk en is aangetoond dat nuttig zijn voor het verminderen van overtollig lichaamsgewicht.

Wat zijn Zeewier?

Zeeplanten, soms ook aangeduid als zeealgen, worden gewoonlijk ingedeeld in drie groepen: rode algen, groene algen en bruine algen. Verschillende rassen zijn te vinden in bijna elke zee oceaan omgeving rond de wereld, maar de soort kan variëren afhankelijk van de locatie en de temperatuur van de wateren waarin zij zich kunnen vermenigvuldigen.

Alle zeegroenten vereisen fotosynthese om zich te ontwikkelen en volwassen. Dit betekent dat ze moeten zich hechten aan rotsen typisch gevonden langs kusten en getij zwembad regio’s, drijvende dicht bij het water oppervlak om voldoende zonlicht ontvangen.

Ze zijn meercellige mariene planten die stijve celwanden te behouden en geen wortels niet zoals landplanten doen. In plaats daarvan, hun hele structuur werkt als een voeden vaartuig, tekening in hoge concentraties van voedsel door blade-achtige bladeren. Hierdoor kan de gehele plant te nemen in grote hoeveelheden voedingsstoffen die vooral veel in schone koude water van de oceaan.

Voordelen van de Gezondheid van Zeewier

Zoals gezegd, de zeeplanten unieke ontwerp zorgt voor een geconcentreerde hoeveelheid mineralen, bevrucht door het water waarin zij groeien. Een groot deel van onze gecultiveerde plantaardig voedsel tegenwoordig vaak ontbreken in minerale kwaliteit en zeegroenten kan een groot geheel voedingssupplement nuttig voor de wijziging van mogelijke voedingstekorten zijn.

Periodiek gegeten, ze zijn een van de beste natuurlijke bronnen van jodium en bevatten veel andere fytonutriënten, vitaminen en polysaccharide-rijke lange keten suikers. Het duurt slechts een kleine hoeveelheid van een van beide gedroogde hele of gemalen zeegroenten toegevoegd aan soepen, maaltijden of gemengd in een drankje op een dagelijkse dosis van krachtige voeding te verschaffen.

Zeewieren, gebruikt op periodieke basis, zijn een essentieel onderdeel voor de meeste therapeutische gezondheid regimes. Niet alleen bieden ze voeding biologisch beschikbare elementen, maar bovendien helpen om lichaam pH evenwicht tegen straling en bepaalde vormen van kanker.

Het gebruik van zeegroenten

Zeewieren zijn verbruikt door de kust-marine basis beschavingen over de hele wereld sinds het begin van het menselijk bestaan. In gedroogde toestand kunnen zij worden bewaard gedurende lange tijd, die een opslagplaats van vitale voeding die lichtgewicht en gemakkelijk te transporteren is.

Ze zijn uitgebreid gebruikt door de geschiedenis heen als natuurlijke bemesting voor de grondgebonden voedselgewassen om de productie en de voedingswaarde inhoud te verhogen.

Aziatische culturen bekend staat om het gebruik en consumptie van vele soorten algen soorten, zoals nori, hijiki of kombu, gewoonlijk bereid in de Japanse keuken met twee van de meest bekende voorbeelden zijn sushi en miso soep.

Zeegroenten werd vooral populair in de westerse wereld met de macrobiotische gezondheid beweging, gepopulariseerd door Japanse leraar George Ohsawa in de jaren 1960. De macrobiotische voeding en filosofie legt de nadruk op het gebruik van zeegroenten met gekookte volkoren granen en bonen om hun verteerbaarheid te verbeteren.

zeewier
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie