Smoothies

smoothie

smoothie

Smoothie

Superfoodz.info voorziet u dagelijks van gezondheidsbewuste ideeën, recepten en superfood weetjes.
Bij onze gezonde levenswijze hoort ook zeker de smoothie. U zult ze ongetwijfeld kennen, zo niet lees dan verder dan leggen wij de betekenis, de oorsprong en de variaties van smoothies in het kort uit.
U kunt vanaf nu ook dagelijks nieuwe smoothie recepten verwachten welke u gemakkelijk terug kunt vinden op onze website of kunt volgen op onze social media netwerk pagina’s.
Een smoothie is een drankje (zonder alcohol) welke meestal wat romig en gevuld is met gezonde ingrediënten zoals superfoods, groente en of fruit.

Naast ingrediënten als superfood, fruit en groente zijn yoghurt, (kokos- melk, karnemelk, ijs en kwark een basis voor dit heerlijke gezonde drankje.
Bovengenoemde ingrediënten worden in een smoothie maker of te wel blender gemixt tot een vloeibare vorm.
Creatieve ideeën voor groene smoothies zijn er in overvloed en Superfoodz.info deelt graag de gezondste, leukste en lekkerste met u.
Zo is het bijvoorbeeld erg leuk (en lekker) om in plaats van ijsklontjes ingevroren fruit en-/of yoghurt te gebruiken.
In plaats van ongezonde suikers toevoegen kun je bijvoorbeeld honing toevoegen wat veel gezonder (en voedingsrijker) is.

Het woord smoothie is afgeleid van het Engels “smooth” wat gladjes/soepel/zonder stukjes betekend. Aangezien je alles met de smoothie maker -/blender pureert tot een gladde massa, is het woord smoothie ontstaan.

Smoothie de oorsprong

U zult misschien denken dat Smoothies iets moderns is omdat het als het ware een trend is, dit komt echter omdat mensen meer zelf bewust zijn en dus gezonder leven. Smoothies bestaan echter al veel langer in iets afwijkende varianten, alleen het woord is nieuw en is er een moderne draai aan gegeven.
Want in (warme) gebieden zoals in India, het Middellandse Zeegebied en ook het Midden-Oosten, zijn dit soort drankjes een ouderwetse gewoonte.
Het verschil zijn niet de ingrediënten zoals groente en fruit maar in plaats van zuivelproducten wordt er merendeel water gebruikt.

Groene smoothie

Groene smoothies zijn smoothies die behalve ingrediënten zoals fruit merendeel groene groente bevatten.(Denk hierbij aan bijvoorbeeld Broccoli, boerenkool, spinazie ed.)
De groene smoothies zijn door hun voedingsrijke eigenschappen erg populair en in bv. Amerika zelfs aanbevolen door meerdere gezondheidsinstanties en gezondheid-magazines.
Groene smoothies zijn erg populair onder vegetariërs en veganisten.

Smoothie vies?!

Veel mensen denken (helaas) dat smoothies en dan met name groene smoothies vies zijn. Onterecht!
Doordat groene smoothies behalve groene groenten ook fruit, honing (of suiker) bevatten, smaken ze veelal zoet en kunnen geheel op smaak gemaakt worden.
Het is vergelijkbaar met Karnemelk, veel mensen lusten het niet, meng er wat siroop door en je hebt een soort yoghurt drank/fristi/yogo yogo.
Wie lust dat nou niet? Probeer zelf te experimenteren met smoothies naast dat het voedzaam is kan het erg leuk en verrassend zijn.
Smoothies zijn naast een rijke voedingsbron een ideale vervanger voor ongezonde frisdranken, snacks, tussendoortje en of fastfoodmaaltijden.

Wilt u Superfoods bestellen? Of heeft u persoonlijk contact nodig?

Smoothies
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie