stevia

stevia

 

 

Stevia zoetstoffen zijn gebaseerd op uittreksels uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, en werd goedgekeurd voor verkoop in de EU in 2012.

Tot 2012, was stevia niet goedgekeurd voor verkoop in de EU en de beschikbaarheid was langverwachte door mensen met diabetes op zoek naar een natuurlijk afgeleid caloriearme zoetstof hebben.

Zoetstof Stevia effect’s

Steviolglycosiden, ,ze hebben een niveau van zoetheid ingedeeld in 250-300 keer zoeter dan suiker (sucrose).

Steviolglycosiden, terwijl zoet, kan een bittere nasmaak hebben wanneer stevia wordt verbruikt in zijn zuiverste vorm.

Stevia en het effect op de bloedsuikerspiegel

Met behulp van pure stevia voorbereidingen in relatief kleine hoeveelheden mag geen significant effect op de bloedsuikerspiegel hebben.

Stevia gebaseerde zoetstoffen die zijn gemengd met andere zoet- stoffen kunnen  bloedglucose eigenschappen opheffen , afhankelijk waarmee ze worden gemengd met en in welke mate.

Raadpleeg de verpakking of neem contact op met de fabrikant als u vragen over de manier waarop het product van uw bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden.

Stevia-extracten bevatten geen calorieën en kan dus gunstig voor gewichtsverlies bij het gebruik als alternatief voor suiker.

Waarom zijn sommige stevia producten gemengd met andere zoetstoffen?

Als stevia extracten een bittere nasmaak hebben, zijn er een aantal commercieel beschikbare stevia gebaseerde zoetstoffen die ze mengen met andere zoetstoffen om de smaak te verbeteren.

Stevia zoetstoffen kunnen elk van de volgende bijkomende zoetende bestanddelen:

dextrose
maltodextrine
Suiker (sucrose)
suiker alcoholen
natuurlijke aroma’s
Als u op zoek bent naar bepaalde zoetstoffen te voorkomen, controleert u de lijst ingrediënten voor de aankoop of consumeren.

Sommige merken van stevia kan ook variëren de ingrediënten tussen de verschillende vormen van het product, bijvoorbeeld die voor het bakken kan suiker bevatten producten wanneer producten voor beregening op voedsel of drank mag niet-suiker zoetstoffen gebruiken.

Maakt gebruik van stevia

Stevia is een nuttige zoetstof voor warme en koude dranken en kan over voedsel voor directe zoetheid worden gestrooid.

Stevia kan worden gebruikt in de keuken, in het bijzonder wanneer de primaire rol van stevia is zoeter. Stevia niet karameliseren en kunnen niet zo goed functioneren als directe vervanging voor suiker in recepten waarin suiker een integraal deel van de structuur of textuur.

De geschiktheid van stevia bij het bakken kan variëren afhankelijk van de bestanddelen van het product zelf stevia. Sommige stevia producten zijn speciaal ontwikkeld voor het bakken, is het echter raadzaam om te controleren of deze geschikt is voor suikerspiegel is als deze suiker bevatten.

Gezondheid voordelen van stevia

Stevia wordt erkend dat eigenschappen die kunnen leiden tot de volgende gezondheidsvoordelen:

Bloedglucoseverlagende
Bloeddrukverlagende
Anti-inflammatoire
Anti-tumor
Anti-diarree

riple Zero Stevia Sugar (000 Stevia Sugar) is een natuurlijke zoetstof is vervaardigd met een combinatie van pure Stevia en erythritol een natuurlijk voorkomende nectar (suikeralcohol) in enkele vruchten.
Het heeft geen calorieën of additieven, waardoor het een geschikt alternatief voor suiker voor het koken en bakken van voedingsmiddelen waarbij sucrose (tafel suiker) is een ingrediënt. Het kan ook worden gebruikt voor koffie, thee en andere warme of koude dranken, evenals suikervrij granen en andere voedingsmiddelen te zoeten.

Wat is Erythritol?

Erythritol is een suikeralcohol nature in bepaalde vruchten. Het is veilig in gebruik, minder zoet dan suiker, en in de praktijk geen calorieën zonder toevoegingen, en een nul GI (glycemische index). In tegenstelling tot andere suikeralcoholen, het heeft ook geen significante laxerende effect op het lichaam.

unieke mix

000 Stevia Sugar combineert deze twee ingrediënten om een 100% natuurlijke zoetstof die de zoetheid van pure Stevia evenwicht en verwijdert de lichte nasmaak kan verlaten, terwijl een aantal gezondheidsvoordelen (zie hieronder).

Is het geschikt voor mensen met diabetes?

Hoog in antioxidanten en met nul calorieën en een nul glycemische index, de producenten van 000 Stevia Sugar beweren dat het niet verhogen bloedsuikerspiegel of leiden tot gewichtstoename, waardoor het zeer nuttig zijn voor het beheer van obesitas en diabetes zonder impact levensstijl keuzes. Het heeft ook geen additieven en is aangetoond dat geen van de negatieve bijwerkingen van veel zoetstoffen op de markt.

In dierstudies heeft Stevia aangetoond dat een grotere impact op het verminderen van de bloedglucose dan de diabetes drug glibenclamide hebben.

Wie kan profiteren van 000 Stevia Sugar?

Maar ook als diabetes-vriendelijke, wordt 000 Stevia Sugar ook bekend om behulpzaam te zijn voor mensen die worstelen met zijn:

zwaarlijvigheid
Dieet en gewicht management
tandbederf
suiker verslaving

Gezondheidsrisico’s en waarschuwingen

Onderzoek studies, waaronder een Braziliaanse studie uit 2007, hebben gesuggereerd dat stevia het risico op kanker kan verhogen. Er zijn echter andere studies geen bijwerkingen weergegeven.

Vanwege mogelijke bloedglucose verlagende effecten, is het raadzaam voor mensen met diabetes, aan behandelingen die het risico op hypoglykemie verhogen, om de bloedsuikerspiegel te testen om vast te stellen of stevia  een bloedglucose verlagend effect hebben

stevia
Beoordeel deze pagina

Geef een reactie