Superfoodz.info http://superfoodz.info
Alles over Superfood

Alles over Superfood

Superfoodz.info neemt alle superfoods onder de loep. Lees over de voedingswaarde, bereiding en dagelijks aanbevolen hoeveelheden. Lees meer..

Superfood recepten

Superfood recepten

Bent u reeds overtuigd van het belang van superfoods? Wij bieden een breed scala van superfood recepten en toepasbaarheden aan. Lees meer..

Afvallen met Superfoods

Afvallen met Superfoods

Er zijn verschillende soorten superfood die de vetverbranding en dergelijke stimuleren. Wilt u op dieet met superfoods? Lees er alles over op onze website. Lees meer..

Superfood bestellen

Superfood bestellen

Bent u ook overtuigd van de kracht van superfood? Bezoek onze webshop en bestel uw superfood veilig en discreet. Lees meer..

Meer levenslust met superfood

Meer levenslust met superfood

Vaak hoor je dat mensen fitter zijn met het gebruik van superfoods. Dit wil niet zeggen dat superfood een wonder middel is, superfood is slechts een uniek voedende aanvulling op uw dagelijkse behoeftes. Zeg vaarwel tegen te korten en vul uw vitamines ed. aan met superfood! Lees meer..

 

Essentiële oliën

Wij bieden de grootste selectie van 100% pure, gecertificeerde biologische en hoogwaardige essentiële oliën van boerderij tot fles. Perfect voor aromatherapie, huid- en haar verzorgingsproducten, natuurlijke reiniging formules, zeep maken, doe-het-zelf recepten, en nog véél meer.

Bekijk ons aanbod van alleen de meest zuivere essentiële olie verkrijgbaar in onze officiële webshop

essentiele olie

Over essentiële olie

Essentiële oliën hebben al duizenden jaren leven verbeterd en biedt een verscheidenheid van de voordelen van cosmetische en dieet doeleinden en spirituele en religieuze gebruik. Jong Leven heeft altijd in de voorhoede van het brengen van deze oude traditie tot moderne gebruikers, de invoering van miljoenen tot emotionele, fysieke en spirituele wellness die echt levensveranderend kunnen zijn geweest.

Onttrokken door middel van zorgvuldige stoom-destillatie, hars tikken en koude persing, de zuiverste essentiële oliën zijn veel krachtiger dan de botanische waaruit ze komen. Elke keer dat je een fles Jong Leven krachtige essentiële oliën te houden, je pure essentie van de natuur houden.

essential-oils

Essentiële oliën: Hoe te gebruiken


U kunt de kracht van etherische oliën op vele manieren, maar de meest voorkomende praktijken omvatten aromatische diffusie, topische toepassing, en dieet consumptie. Deze methoden brengen de pure essentie van gezondheidsbevorderende plantaardige om uw huis, familie en het leven.
Inspireer een positieve emotionele toestand
Ik hou van de manier waarop de geur van een frisse oranje schil kleurt je dag? Elke essentiële olie van complexe, aangename en unieke geur triggers emoties en herinneringen, die kunnen helpen bij uw zoektocht naar een meer bevredigend en evenwichtig leven.

Om u te helpen herontdekken vrede, evenwicht, en vreugde, gebruik maken van deze essentiële oliën en mengsels voor diffusie, rustgevende baden, massage, inademing of plaatselijke toepassing.

puur-biologisch-essentiele olie

puur-biologisch-essentiele olie

Geschiedenis van etherische oliën wereldwijd

Etherische oliën, of aromatische oliën zoals ze vroeger werden genoemd, zijn gebruikt door vele culturen over de hele wereld voor eeuwen. Het gebruik ervan varieerde tussen de culturen uit religieuze doeleinden aan het genezen van zieken. Het is moeilijk om precies te lokaliseren wanneer essentiële oliën kreeg bekendheid als effectieve genezing agenten, maar uiteindelijk de kennis van etherische oliën verspreid over de hele wereld.

Het vroegste bewijs van de menselijke kennis van de genezende eigenschappen van planten werd gevonden in Lascaux, gelegen in de Dordogne in Frankrijk. Daar grotschilderingen suggereren het gebruik van medicinale planten in het dagelijks leven die koolstof zijn gedateerd zo ver terug als 18.000 BCE

Egypte

Bewijsmateriaal en de geschiedenis hebben beide aangetoond dat de Egyptenaren gebruikten aromatische oliën zo vroeg als 4500 BCE Zij werden bekend om hun kennis van cosmetica, zalven en aromatische oliën. De meest bekende van hun kruidenpreparaten “Kyphi” was een mengsel van 16 ingrediënten die kunnen worden gebruikt als wierook, parfum of medicijnen.

Ze gebruikten balsems, geparfumeerde olie, geurende blaft, harsen, specerijen en aromatische azijn in het dagelijks leven. Oliën en pasta uit planten werden getransformeerd in pillen, poeders, zetpillen, zalven en medicinale gebak.

As en rook van anijs, ceder, ui, knoflook, druiven en watermeloen onder anderen werden ook gebruikt. Op het hoogtepunt van de macht van Egypte, de priesters waren de enige autoriteiten toegestaan ​​om aromatische oliën te gebruiken, omdat ze noodzakelijk werden geacht te zijn op een met de Goden.

Specifieke geuren waren gewijd aan iedere godheid en hun beelden werden gezalfd met deze oliën door hun volgelingen. Farao’s hadden hun eigen speciale mengsels voor meditatie, liefde, oorlog en ga zo maar door.

Aromatische gommen zoals ceder en mirre werden gebruikt in het balsemen en sporen daarvan zijn gevonden op mummies vandaag. Ondanks het belang van aromatische oliën in de Egyptische samenleving, ze nooit gedestilleerd hun eigen en in feite geïmporteerde olie van cipres en ceder.

China

Het gebruik van aromatische oliën werd voor het eerst opgetekend in China tussen 2697-2597 BCE tijdens het bewind van Huang Ti, de legendarische Gele Keizer. Zijn beroemde boek “The Yellow Emperor’s Book of Internal Medicine” bevat toepassingen voor diverse aromaten en wordt nog steeds beschouwd als een bruikbare klassieker door de beoefenaars van oosterse geneeskunde vandaag.

Indië

De traditionele Indiase geneeskunde genaamd “Ayur Veda” heeft een 3000-jarige geschiedenis van het opnemen van essentiële oliën in hun healing potions. Vedische literatuur bevat meer dan 700 stoffen zoals kaneel, gember, mirre en sandelhout zo effectief voor genezing.

Tijdens de uitbraak van de builenpest, werd Ayur Veda met succes gebruikt in het vervangen ineffectieve antibiotica. Het doel van de aromatische planten en oliën waren niet alleen voor medicinale doeleinden, maar werden verondersteld om een ​​goddelijk deel van de natuur te zijn en speelde een integrale rol van de spirituele en filosofische vooruitzichten in de Ayurvedische geneeskunde.

Griekenland

Tussen 400-500 BCE de Grieken vastgelegde kennis van etherische oliën van de Egyptenaren overgenomen. Zalf van Mirre werd gedragen door soldaten in de strijd om infecties tegen te gaan.

De Griekse arts huichelaars (460-377 BCE), bij ons bekend als de “vader van de geneeskunde” documenteerde de effecten van zo’n 300 planten zoals tijm, saffraan, marjolein, komijn en pepermunt.

Huichelaars ‘uitgebreide kennis van planten en hun essences was Ayur Vedische oorsprong en werd opgedaan in een deel door de Griekse soldaten’ ontmoetingen met Ayurvedische geneeskunde op het Indiase subcontinent tijdens hun reizen met Alexander de Grote. Ze vonden Ayur Veda harmonieus met hun eigen medische praktijken en het bewijs van de vermenging van deze twee tradities nog steeds te vinden in het gebruik door de afstandsbediening stammen vandaag te zijn.

Hypocrieten schreef “een geparfumeerde bad en een geurende massage elke dag is de weg naar een goede gezondheid.” De literatuur achtergelaten door hem en zijn leerlingen het belangrijkste principe in de moderne geneeskunde bevat; “Vooral het doel van een arts om de natuurlijke genezing energieën in het lichaam wekken”. wijsheid Hypocrites ‘beïnvloedt moderne geneeskunde tot op heden in de vorm van de “eed van Hippocrates” gemaakt door alle artsen.

Galen was een andere Griekse waarvan naar verluidt enorme kennis van planten en hun medicijnen had een opmerkelijke invloed op hoe we vandaag informatie te classificeren. Hij begon als een chirurg in een school voor gladiatoren en er werd gezegd dat er geen gladiator overleed aan zijn verwondingen tijdens de ambtstermijn van Galen als arts. Zijn reputatie werd bekend en werd hij gepromoveerd tot lijfarts van de Romeinse keizer Marcus Aurelius. Hij schreef een groot deel op de theorie van plantaardige geneesmiddelen en verdeelde planten in verschillende categorieën geneesmiddelen die nog steeds bekend staan ​​als ‘Galenic “vandaag.

Rome

De Romeinen stonden bekend om rijkelijk aanbrengen van geparfumeerde olie om hun lichaam, beddengoed en kleding. Het was ook gebruikelijk dat de Romeinen oliën in massage en baden te gebruiken. Roman artsen bracht boeken geschreven door Galen en Huichelaars met hen als ze tijdens de val van het Romeinse Rijk vluchtte; Deze teksten werden later vertaald in het Perzisch, Arabisch en andere talen.

Perzië 

Ali Ibn-Sana (algemeen bekend als Avicenna de Arabische) leefde van 980 -1037 AD Hij was een wonderkind en werd een goed opgeleide arts door de leeftijd van 12. Ali Ibn-schreef boeken over de eigenschappen van 800 planten en hun effecten op het menselijk lichaam. Hij is ook gecrediteerd voor het zijn de eerste om te ontdekken en de methode van het distilleren van essentiële oliën op te nemen. Zijn methoden zijn nog in gebruik.

Europa

Tijdens de kruistochten, de ridders en hun legers waren verantwoordelijk voor het doorgeven van kennis van kruidengeneesmiddelen dat ze geleerd hebben in het Midden-Oosten, in heel West-Europa. De ridders verworven kennis van de distillatie en droeg parfum met hen.

Wierook en pijnbomen werden verbrand in de straten ‘boze geesten’ tijdens de builenpest van de 14e eeuw af te weren. Er werd opgemerkt dat minder mensen overleden aan de pest in de gebieden waar dit werd gedaan.

In 1653 schreef Nicholas Culpeper zijn ‘The Complete Herbal “die nog steeds staat als een waardevol naslagwerk. Zijn boek beschrijft veel voorwaarden en hun remedies die nog steeds geschikt zijn vandaag.

Franse chemicus René-Maurice Gattefossé bedacht de term “Aromatherapie”, terwijl het onderzoek naar de antiseptische eigenschappen van etherische oliën. boek Gattefosse’s “Aromatherapie” werd gepubliceerd in 1928, waarin hij Gegevens gevallen van etherische oliën en hun helende vermogens. Het boek was invloedrijk in de medische praktijken in Frankrijk.

Gattefossé ontdekte de ongelooflijke genezende eigenschappen van Lavendel ongeluk toen een kleine explosie deed zich voor in zijn laboratorium. Een van Gattefossé handen was zwaar verbrand. Hij ondergedompeld het snel in de dichtste lade van de vloeistof. De vloeistof was etherische olie van lavendel en tot zijn verbazing Gattefossé merkte op dat zijn hand genezen zonder infectie of littekens.

Gattefossé en een collega verricht verder onderzoek naar de genezende eigenschappen van lavendel en introduceerde het aan veel van de ziekenhuizen in Frankrijk. Tijdens het uitbreken van de Spaanse griep waren er geen doden gemeld van ziekenhuispersoneel, dat werd toegeschreven aan het gebruik van lavendel.

Ga naar de Facebookpagina van onze olie